Tweede punt voor S.V. Zalk

3e klasse C

29 september 2018 14:30

Onbekend

Afgelopen zaterdag ontving S.V. Zalk het team van vv Hulshorst. De mannen uit Hulshorst hadden de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen van VSW met 3-2.

Zalk begon met de volgende spelers in de basis: Berry Wagterveld kreeg van Gerrit Hamer de voorkeur boven Cor Straetemans en stond ook vandaag weer in het doel. De achterhoede werd gevormd door Sander Kuiper op links, Emiel Post op rechts en het centrale duo Ruben van der Veer en Hendri Vinke. Het middenveld bestond uit Jeroen van den Bosch, Gerben Hamer en Ramin Ezzat. De spitsen van links naar rechts: Rabi Ezzat, Aart Schreuder en Shaan Tasneem.

Vanaf de aftrap probeerde Zalk Hulshorst vast te zetten, dit lukte niet echt. Hulshorst had in het begin het betere van het spel en men wist elkaar makkelijk te vinden. In de 10e minuut van de wedstrijd een aanval van Hulshorst. In het strafschopgebied leek het dat Ruben van der Veer de rechter spits van de tegenpartij onderuit tikte. De scheidsrechter zag hier geen strafschop in en liet doorspelen, tot ongenoegen van de trainer van Hulshorst. Na 18 minuten de eerste goede aanval van Zalk. Shaan Tasneem ging goed door op rechts en speelde Gerben Hamer aan. Het daaropvolgende schot werd door de doelman van Hulshorst onschadelijk gemaakt. In de 23e minuut een afstandsschot van aanvoerder Jeroen van den Bosch. Deze gaat echter ver naast het doel van Hulshorst.
Hulshorst blijft voetballend de betere ploeg, maar krijgt weinig uitgespeelde kansen. Na 24 minuten een schot op het doel van Berry Wagterveld. Deze gaat net naast het doel van Zalk. In de 31e minuut weer een schot op het doel van Zalk, dit keer redt de doelman van Zalk goed. In 34e minuut een schitterende bal van Rabi Ezzat op Shaan Tasneem, deze schiet tegen de doelman van Hulshorst op. Hier had Zalk de score kunnen openen. Na 43 minuten spelen weer een fraaie actie van Rabi Ezzat. Hij legt de bal goed terug op Jeroen van den Bosch, deze schiet de bal echter over het doel van Hulshorst. In de 44e minuut krijgt Ramin Ezzat een gele kaart na een overtreding op het middenveld.

De rust breekt aan met een 0-0 stand.

Trainer Gerrit Hamer wisselt Ramin Ezzat voor Lars van der Worp. Voor de rest blijft het team ongewijzigd. Hulshorst probeert vanaf de aftrap Zalk onder druk te zetten. Dit lukt ze gedeeltelijk, maar ook nu kan Hulshorst geen echte kansen creëren.  Na 58 minuten een fraaie kans voor Hulshorst, ook nu gaat de bal naast het doel van Zalk. In de 65e minuut een mooie aanval van Zalk over rechts. De bal wordt door de verdediging van Hulshorst weggewerkt, maar op ongeveer 25 meter van het doel neemt Jeroen van den Bosch de bal op vol zijn pantoffel. En zonder dat de doelman van Hulshorst ook maar iets kan doen, slaat de bal als een granaat tegen de touwen: 1-0 voor Zalk.

Zalk kan echter niet lang genieten van de voorsprong, want in 69e minuut mag Hulshorst vanaf rechts een hoekschop nemen. De bal wordt geheel door een geheel vrijstaande speler van Hulshorst ingekopt: 1-1. Een onnodige tegentreffer. Zo dicht bij het doel mag een speler niet zo vrij staan als deze man, simpel doelpunt. Weer een minuut later mag Hulshorst opnieuw een hoekschop nemen, nu wordt de bal gelukkig voor Zalk net naast gekopt. In de 70e minuut wordt de spits van Zalk, Aart Schreuder, naar de kant gehaald. In zijn plaats komt Menno van der Worp en ook Jeremy van Dijk wordt ingebracht, hij vervangt Shaan Tasneem. Na 76 minuten redt Berry goed op een afstandsschot van Hulshorst. In de 80e minuut krijgt Jeremy van Dijk nog een gele kaart voor een onnodige overtreding op het middenveld. In de 82e minuut een vrije trap op 17 meter van het doel van Zalk. De bal lijkt precies in de kruising te vliegen, maar doelman Wagterveld ranselt de bal uit zijn doel. Prachtige redding. De scheidsrechter is in deze fase van de wedstrijd de klus een beetje kwijt en fluit hij voor de raarste dingen. Dit zorgt voor wat irritatie bij beide teams. Na 89 minuten nog een mooi schot van Jeremy van Dijk, dit gaat helaas net naast het doel van Hulshorst. En in blessuretijd trekt Zalk nog bijna aan langste eind. Een diepe bal op Menno van der Worp brengt hem alleen voor de doelman van Hulshorst, helaas voor Zalk krijgt Menno de bal niet langs de doelman en blijft het 1-1. Zo blijft het team van Gerrit Hamer na twee wedstrijden in de 3e klasse C nog ongeslagen.

Er waren in Zalk ongeveer 100 toeschouwers aanwezig.

Volgende week gaat S.V. Zalk op bezoek bij Oene, dit team heeft beide wedstrijden weten te winnen en staat aan kop van de ranglijst. Oene wordt als titelkandidaat gezien, dus Zalk kan de de borst nat maken. Maar gezien het spel tegen zowel Bas als Hulshorst is Zalk zeker niet kansloos tegen Oene. Tot komende zaterdag in Oene waar de wedstrijd om 14.30 uur zal beginnen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!