Datum

13 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de aanloop naar deze wedstrijd leefde bij velen de hoop en de verwachting dat er in deze wedstrijd dan eindelijk de eerste driepunter voor sv Zalk, van dit 1e seizoen in de 3e klasse, genoteerd kon gaan worden. Maar op donderdag hoorden wij dat er meerdere spelers niet inzetbaar waren door ziekte of blessures hetgeen de verwachting op een goede afloop aardig temperde.

Toch was het in het begin van deze wedstrijd een gelijk opgaande strijd.

Het spel van Zwolsche Boys was wat meer verzorgd en dreigender. Zalk was wat onrustig in het spel hetgeen resulteerde in te snel balverlies.

In de 12e minuut kreeg Zwolsche Boys de eerste gele kaart gepresenteerd voor een grove overtreding op Hendri Vinke. Na een mooie combinatie tussen Rabi Ezzat en Michel Hamer was het laatst genoemde die een strakke voorzet afleverde en Aart Schreuder bereikte, uit de draai schoot hij de bal op het doel maar via een been van de verdediger ging de bal over de achterlijn. De daarop volgende corner leverde géén gevaar op. Het was in die periode, tussen de 10e en 20e minuut, dat Zalk iets meer het initiatief had. In de 21e minuut werd doelman Wagterveld pas echt op de proef gesteld, een afstand schot werd door hem keurig gepareerd.

Zalk loerde veelal op de counter en probeerde met name via de snelle vleugelspitsen Jeremy en Michel gevaar te stichten in de Zwolse verdediging.

In de 31e minuut kreeg Zwolsche Boys een vrije trap te nemen op de rand van het zestien meter gebied, Wagterveld stond wederom goed opgesteld want de bal kwam recht in zijn handen. In de 32e minuut scoorde Zwolsche Boys de 0-1, onze verdediging werd volledig uitgespeeld en de geheel vrijstaande linksbuiten legde de bal keurig breed op de spits die de bal eenvoudig kon binnentikken.

Nog maar net van de schrik bekomen of de 0-2 werd al weer gemaakt. Zalk claimde dat er een handsbal was gemaakt door een speler van Zwolsche Boys, maar dit werd door de scheidsrechter niet geconstateerd en hij liet daarom doorspelen, de bal werd wederom bezorgt bij de linksbuiten van Zwolsche Boys en met een bekeken schot plaatste hij de bal in de uiterste verre hoek over Berry heen. Niet veel later was het Lars v.d. Worp die een voorzet gaf op Jeremy van Dijk maar zijn kopbal ging net naast het doel. In de 41e minuut kreeg Zwolsche Boys een tweede gele kaart gepresenteerd, nu voor het onderuit halen van Jeremy van Dijk, nadat hij twee spelers van Zwolsche Boys was gepasseerd. Met een 0-2 achterstand ging men rusten.

Michel Hamer zou, na een periode van blessureleed, maar één helft spelen en hij werd in de rust vervangen door Sjaan Tasneem. In de 54e minuut volgde de 2e wissel aan Zalker zijde, Menno v.d. Worp kwam in het veld voor Aart Schreuder.

Dan in en tijdsbestek van twee minuten beslist Zwolsche Boys de wedstrijd. In de 56e minuut wordt een afgeslagen bal knap afgerond, het de 0-3 betekende. En in de 57e minuut kreeg Zwolsche Boys een vrije trap te nemen die keurig over het muurtje in de linker bovenhoek werd geschoten, 0-4. Zalk probeerde het daarna nog wel maar het geloof in de positieve wending had men allang verloren.

Zalk kreeg in de 60e minuut nog wel een vrije trap te nemen doordat de doelman van Zwolsche Boys het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechter. De vrije trap werd door Jeroen v/d Bosch recht in de handen van de doelman geschoten.

In de 61e minuut leek Jeremy van Dijk de eretreffer te zullen maken, hij werd knap vrijgespeeld en passeerde de doelman maar de bal werd bij deze passeerbeweging te ver voor zich uitgespeeld en verdween over de achterlijn.

Zwolsche Boys liet Zalk op dat moment meer komen en loerde met snelle uitvallen op het maken van meer doelpunten. Bij één van die uitvallen werd een strakke voorzet keurig koppend afgerond, 0-5. Trainer Hamer bracht in de 74 minuut Sander Vinke nog in het veld voor Jeremy van Dijk. In de 77e minuut was het Rabi Ezzat die een doelpoging ondernam maar zijn te zachte schot werd door de doelman onschadelijk gemaakt.

In de 80e minuut kwam Zwolsche Boys nog op 0-6 door een keurig uitgespeelde aanval. De stand had nog hoger uit kunnen vallen maar met een katachtige reactie wist Wagterveld de poging onschadelijk te maken.

Menno v.d. Worp wist de spreekwoordelijke eer voor Zalk te redden door in de 86e minuut de 1-6 te scoren, vanaf de 16 meterlijn schoot hij de bal in de bovenhoek, onhoudbaar voor de doelman.

De prima leidende scheidsrechter, de heer Rik Steen uit Rijssen, floot in de 90e minuut voor het einde van deze wedstrijd die voor Zalk heel anders uitpakte dan verwacht werd. Volgende week zaterdag, 20 oktober, opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen DSV uit Doornspijk. We zullen hopen dat de geblesseerde en zieke spelers dan weer inzetbaar zijn. Tot dan !