Datum

17 november 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Vorige week zaterdag ging het team van Zalk op bezoek bij Olympia 28 in Hasselt. Na de nederlaag tegen ZAC was het eigenlijk noodzaak om een goed resultaat in deze wedstrijd neer te zetten.

Zalk begon met de volgende spelers aan de wedstrijd: Berry Wagterveld op doel, achter de volgende spelers: Emiel Post, Hendri Vinke, Ruben van der Veer en Stefan van Ommen. Op het middenveld Jeroen van den Bosch, Lars van der Worp en Ramin Ezzat en in de voorhoede Shaan Tasneem, Gerben Hamer en Michel Hamer.

Afwezig door een blessure waren Rabi Ezzat en Maurice Hofstra. Ook Aart Schreuder was niet inzetbaar. Door de afwezigheid van spits Aart Schreuder stond nu middenvelder Gerben Hamer op zijn positie.

Al in de 1e minuut werd Zalk gevaarlijk. Een voorzet van Michel Hamer werd te zacht ingekopt door Gerben Hamer en was een simpele prooi voor de doelman van Olympia. Een paar minuten later was het weer Michel Hamer die een goede voorzet ga. Ook hier werd te weinig meegedaan. In de 11e minuut een fraaie bal van Lars van der Worp op Michel Hamer. Deze speelt de bal direct door op zijn broer Gerben, deze schiet echter te gehaast op het doel van Olympia en de bal gaat naast. Olympia kan hier weinig tegenover stellen en krijgt geen noemenswaardige kansen. In de 15e minuut de eerste kans voor de Hasseltenaren. Na een hoekschop laat doelman Wagterveld de bal los, maar herstelt zich goed door de bal alsnog te pakken. Dan volgt er een fase met wat meer dreiging van Olympia, ze krijgen ook wat meer kansen. In de 20e minuut kan Berry Wagterveld de bal net tot hoekschop tikken na een afstandsschot vanaf 25 meter. Dan komt Olympia in de 26e minuut toch op een 1-0 voorsprong. Aanvoerder Jeroen van den Bosch verspeelt de bal op het middenveld en doordat de achterhoede van Zalk uit positie staat, krijgt de spits van Olympia alle kans om de bal in te schieten.

Zalk is vanaf dat moment niet in staat om goed voetbal op de mat te leggen en levert zoals zo vaak de bal in bij de tegenstander en zo kan Olympia simpel stand houden.

In de 33e minuut weer een kans voor Olympia, maar Berry Wagterveld grijpt goed in. Na 34 minuten schiet Ramin Ezzat net buiten het strafschopgebied op het doel van Olympia, alleen de bal gaat helaas hoog over.

Tot aan minuut 45 krijgen beide teams het niet voor elkaar om het publiek mooi voetbal voor te schotelen en is het van beide kanten niet al te best. Maar dan gaat Jeroen van den Bosch met de bal aan de voet het strafschopgebied van Olympia binnen. Als hij een verdediger voorbij gaat wordt hij gevloerd, de scheidsrechter fluit terecht voor een strafschop. Van den Bosch neemt zelf de penalty en schiet deze onhoudbaar voor de doelman binnen. Direct na de aftrap fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal en gaat Zalk met 1-1 de rust in.

Ongewijzigd komt het team van Zalk uit de kleedkamer. Olympia probeert direct het initiatief te nemen en zet druk op de achterhoede van Zalk. Echt grote kansen komen hier niet uit voort. Zalk kan hier weinig tegenover stellen en krijgt nagenoeg geen kansen. Na 59 minuten spelen komt Menno van der Worp in het veld voor Shaan Tasneem. Menno gaat in de spits spelen, Gerben Hamer gaat een linie naar achteren. Zalk krijgt iets meer grip op de wedstrijd en in de 71e minuut kan Lars van der Worp alleen doorgaan richting het doel van Olympia, hij wacht echter te lang met schieten en hierdoor kan de verdediging in grijpen.
In de 73e minuut een fraaie aanval van Olympia het schot wat daarop volgt wordt goed gered door doelman Berry Wagterveld, die zijn doel goed verdedigd. Na 77 minuten krijgt Ramin Ezzat een gele kaart na een forse overtreding net buiten het strafschopgebied van Zalk. De vrije trap wordt prachtig gepakt door de doelman van Zalk. Daarna wordt Emiel Post geblesseerd vervangen door Jeremy van Dijk, jammer want Emiel speelde een goede partij.

Olympia komt nu steeds vaker voor het doel van Zalk en in 79e minuut kan linkervleugelverdediger Stefan van Ommen de bal nog van de lijn koppen. Maar in de 80e minuut valt dan toch de 2-1 voor de thuisploeg na een afgeslagen aanval wordt de bal weer voor het doel van Zalk gebracht. Deze lijkt over de achterlijn te gaan, alleen probeert de doelman Zalk de bal weg te slaan. Deze komt dan alsnog voor de voeten van een tegenstander, die laat zich dit buitenkansje niet ontnemen en schiet de bal binnen.

Zalk gooit na dit doelpunt alles op de aanval en probeert de gelijkmaker te forceren. De snelle Menno van der Worp is dicht bij een doelpunt, maar helaas brengt de doelman redding. In de 83e minuut weer een aanval van Zalk en weer is het Menno van de Worp die in kansrijke de bal niet langs de doelman krijgt. Olympia brengt na de aanval van Zalk de bal snel weer in het spel en zo komen drie spelers van Olympia tegenover twee verdedigers van Zalk te staan, ze spelen dit goed uit en het daaropvolgende schot gaat via de binnenkant van de paal in het doel: 3-1 voor Olympia.

Maar Zalk probeert met de laatste krachten toch nog weer dichterbij te komen. Zo schiet Menno van der Worp tweemaal achter elkaar de bal tegen de doelman van Olympia op en lukt het de ploeg niet om in de slotfase nog  te scoren. Daarna krijgt Ruben van der Veer nog zijn tweede gele kaart en kan hij vertrekken. Hij krijgt de kaart door aanmerkingen op de leiding…

In de laatste minuut nog een laatste wapenfeit van Zalk. Jeroen van den Bosch schiet de bal van grote afstand nog op het doel van Olympia, deze gaat echter via de bovenkant van de lat over. Ook schiet Olympia daarna nog een bal op de paal.

Na 92 minuten spelen fluit de, soms een beetje autoritaire, scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is de vierde nederlaag voor de mannen van Gerrit Hamer een feit. Al met al toch wel een verdiende overwinning voor Olympia die wat daadkrachtiger waren dan het Zalker team.

Nu moeten de neuzen dezelfde kant op komen te staan met de wedstrijd tegen Hattem voor de boeg. Het zal een hele toer worden om een goed resultaat neer te zetten, ook omdat er diverse spelers blessures hebben opgelopen en weinig trainingen in de benen hebben.

Maar zoals ik al eerder aangaf, als het voetballend niet lukt dan moet het op inzet maar gebeuren en vorig seizoen gebeurde dit regelmatig, dus waarom zou dit tegen Hattem niet kunnen?

Mannen veel succes tegen Hattem en maak er een mooie wedstrijd van.