Accommodatie

Onbekend

Vorige week zaterdag kwam koploper Z.A.C. uit Zwolle op bezoek in Zalk. Ruben van der Veer en Maurice Hofstra waren nog niet inzetbaar wegens een blessure.

Zalk begon met de volgende spelers: Berry Wagterveld in het doel, Emiel Post, Hendri Vinke, Jeroen van den Bosch en Stefan van Ommen in de achterhoede, op het middenveld waren het Rabi Ezzat, Gerben Hamer en toch wel verrassend Jesper Esselink. De voorhoede werd gevormd door Michel Hamer, Aart Schreuder en Jeremy van Dijk.

In de eerste 10 minuten waren er voor beiden doelen geen gevaarlijke momenten te zien, maar in de 12e minuut begonnen de Zwollenaren toch wel druk te zetten op de spelers van Zalk. Na 12 minuten het eerste gevaar voor het doel van Berry Wagterveld. Een voorzet vanaf rechts gaat net voorlangs zijn doel. De spelers van Zalk geven teveel ruimte aan de mannen uit Zwolle. Ze kunnen elkaar simpel bereiken en kregen steeds meer kansen. In de 18e minuut een gevaarlijk schot op het doel van Berry Wagterveld, deze kan de bal tot hoekschop verwerken. Weer een minuut later moet de doelman van Zalk weer handelend optreden en redt hij goed na een vrije trap van ZAC. In de 20e minuut een aanval over links. De rechterspits van ZAC dribbelt het strafschopgebied van Zalk binnen en wordt onderuit getikt door Jeroen van den Bosch. De bal had op de stip gemoeten, maar de scheidsrechter liet doorspelen, dit tot ongenoegen van de ploeg uit Zwolle.

Zalk verliest steeds meer de controle op het middenveld en levert bij balbezit veel te vaak de bal in bij de tegenstander. Het spel van Zalk is te slordig. In de 21e minuut leidt Gerben Hamer balverlies. De voorzet die hieruit volgt wordt net overgeschoten door een speler van ZAC. ZAC speelt in deze fase van de wedstrijd veel beter dan Zalk, maar ze krijgen de bal niet achter doelman Wagterveld, die goed staat te spelen.

Na 26 minuten een fraaie actie van Michel Hamer. Zijn schot wordt tot hoekschop verwerkt. In de 33e minuut een hoekschop voor Zalk. De bal wordt door Jeremy van Dijk ingekopt, maar de doelman van ZAC redt goed. In de 38e minuut wordt Jeroen van den Bosch onderuit gelopen op het middenveld, de scheidsrechter laat gewoon doorspelen en tot opluchting van Zalk wordt het daaropvolgende schot weer goed gepakt door Berry Wagterveld. Vlak voor rust zal Zalk zich nog een keer laten gelden en weer is het Michel Hamer die een goede voorzet aflevert. Jeremy van Dijk kopt de bal te slap in en de doelman van ZAC kan weer redding brengen. En zo fluit de scheidsrechter na 47 minuten voor het rustsignaal en gaan beide teams met 0-0 de kleedkamer in, Zalk mag met deze stand zeker niet klagen.

Trainer Gerrit Hamer besluit om nog geen wissels toe te passen en zo komen de zelfde elf spelers het veld weer op. ZAC begint direct met druk te zetten en probeert met snelle aanvallen een bres te slaan in de verdediging van Zalk. De mannen van Gerrit Hamer kunnen hier weinig tegenover stellen. Ze geven net als in de eerste helft te veel ruimte en laten de Zwollenaren naar hartelust combineren. Dit resulteert al in de 47e minuut in een gevaarlijk moment voor het Zalker doel. Een schot van afstand gaat via de lat over. Na 52 minuten weer een schot op het doel van Berry Wagterveld, ditmaal brengt de paal redding. Het is wachten op een treffer voor ZAC. In de 54e minuut is het dan raak. De snelle spitsen van ZAC vinden elkaar heel goed en na een vlotte combinatie wordt de bal vanaf 10 meter onhoudbaar voor doelman Wagterveld keihard binnen geschoten: 0-1 voor ZAC.

Na 57 minuten wisselt Zalk. Menno van der Worp, die vorige week tegen Hatto Heim een groot aandeel had in de winst, kwam in het veld voor Jesper Esselink. Dezelfde Van der Worp liep in de 60e minuut tegen een gele kaart op, nadat hij voor een blessurebehandeling even buiten het veld moest en zonder toestemming weer het veld in liep. Beetje kinderachtige kaart van de scheidsrechter.

ZAC begint nu echt gas te geven en Zalk komt er niet meer aan te pas. In de 60e en 62e minuut weer een paar gevaarlijke momenten voor het doel van Zalk, dit loopt nog goed af. In de 69e minuut krijgt ook Jeroen van den Bosch een gele kaart voor een lichte overtreding. Bij Zalk zijn een aantal spelers aan een wissel toe, maar de trainer van Zalk besluit om niet meer te wisselen, mijns inzien een gemiste kans. Misschien had dit de wedstrijd nog een andere wending kunnen geven, maar helaas. We zullen het nooit weten. Tegen een team als ZAC moet er gebikkeld worden. Je moet ze zeker niet laten voetballen anders is het heel vaak een kansloze missie.

In de 74e minuut komt ZAC op een 0-2 voorsprong. Na een hoekschop wordt de bal goed ingekopt. Zalk zal toch nog iets terug doen, in de 78e minuut wordt na een hoekschop de bal via de lat over geschoten. Na 81 minuten wordt ZAC nog weer gevaarlijk. Een schot op doel wordt door Berry Wagterveld goed over getikt. In de 83e minuut scoort de gevaarlijkste man bij Zalk, Michel Hamer, toch nog de aansluitingstreffer. Vanaf links schiet hij de bal prima binnen: 1-2.

Zalk probeert nog iets te forceren, maar helaas valt in de 89e minuut de 1-3. Dit na een blunder van Aart Schreuder. Hij speelt de bal net voor het eigen strafschopgebied zomaar in de voeten van een speler van ZAC, deze maakt alleen voor de doelman van Zalk geen fout. Na 94 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en heeft Zalk verdiend verloren van waarschijnlijk de beste ploeg uit de 3e klasse C.

Tijdens de wedstrijd in Zalk waren er 120 toeschouwers.

Op 17 november speelt S.V. Zalk de moeilijke uitwedstrijd bij Olympia ‘28 in Hasselt. Tot ziens in Hasselt waar de wedstrijd om 14.30 zal beginnen.