Scheidsrechter

C. Celen

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 12 oktober stond voor het eerste elftal van SV Zalk de uitwedstrijd tegen sv ‘t Harde op het programma. De thuisploeg behaalde tot nu toe 7 punten uit 3 duels. Zalk had er 3 minder en wilde daarom een resultaat halen om aansluiting te houden met de (sub)top.

Vooraf kende Zalk wat personele problemen. Keeper Berry Wagterveld en Simon van Halm waren in de eerste helft niet beschikbaar vanwege privé-omstandigheden. Daarom keepte aanvoerder Jeroen van den Bosch de eerste helft. De volledige opstelling zag er als volgt uit: Jeroen van den Bosch, Ramin Ezzat, Ruben van der Veer, Sander Kuiper, Hendri Vinke; Emiel Post, Gerben Hamer, Shaan Tasneem; Sander Held, Jeremy van Dijk en Michel Hamer. Op de bank zaten Jorn Kroes, Marc van Gelder en Aart Schreuder. Laatstgenoemde werd door de stoet met auto’s op het laatste moment bij huis opgehaald zodat er in de 1e helft genoeg spelers op de bank zaten, waarvoor dank!

Op een regenachtige middag werd er om half 3 afgetrapt. Vooraf was Zalk gewaarschuwd voor met name Terence ten Brink en Bram van der Worp. Beide spelers lieten in de eerste helft met verschillende goede acties ook zien dat deze waarschuwing terecht was. Toch was het Zalk dat in de 16e minuut op 0-1 kwam. Michel Hamer zette Jeremy van Dijk met een steekpass alleen voor de keeper. Jeremy schoot de bal vervolgens prima in de verre hoek achter de doelman. Een mooie opsteker voor Zalk, maar toch kon het team niet lang genieten van de voorsprong. Bram van der Worp kwam in de 21e minuut vanaf rechts naar binnen en schoot de gelijkmaker in de korte hoek met links binnen: 1-1.

Zalk ging na de gelijkmaker op jacht naar de hernieuwde voorsprong en werd enkele keren gevaarlijk via vrije trappen van Michel Hamer. O.a. Jeremy van Dijk, Emiel Post, Gerben Hamer en Sander Held konden net niet afdrukken voor de 1-2. Het was in de 35e minuut opnieuw Bram van der Worp die wist te scoren voor ‘t Harde. In de korte hoek schoot hij de bal achter Jeroen van den Bosch: 2-1. Enkele minuten later had Van der Worp de 3-1 op de schoen, maar zijn lob belandde op de paal. Daardoor gingen beide ploegen de rust in met een 2-1 tussenstand in het voordeel van ‘t Harde.

Na de rust nam Berry Wagterveld de plek onder de lat over van Jeroen van den Bosch. Jeroen ging op het middenveld spelen en Sander Held bleef achter in de kleedkamer. Zalk was in de 2e helft de bovenliggende partij en werd met name via de linkerkant gevaarlijk. Michel Hamer leverde een aantal voorzetten af, maar deze werden niet benut door o.a. Shaan Tasneem, Hendri Vinke en Jeremy van Dijk. Daarnaast gaf Gerben Hamer een goede bal op Michel, maar ook deze kans werd niet benut. Aan de andere kant werd ‘t Harde in de omschakeling gevaarlijk, maar voorkwamen keeper Berry Wagterveld en de verdediging de 3-1. Jorn Kroes en Simon van Halm kwamen in het veld voor Shaan Tasneem en Ramin Ezzat. Met een extra spits probeerde Zalk alsnog de gelijkmaker te maken, maar ook nu viel de bal er aan de andere kant in. Berry Wagterveld redde meerdere keren, maar uiteindelijk schoot Quinten Turubassa in de 86e minuut de 3-1 binnen.

De wedstrijd leek daardoor beslist, maar niets was minder waar. Eerst schoot Michel Hamer een vrije bal op de paal, maar even later viel alsnog de aansluitingstreffer. Jeroen van den Bosch bracht een hoge vrije bal voor en Jeremy van Dijk kopte voor de keeper binnen: 3-2. In blessuretijd kreeg Zalk verschillende corners die gevaarlijk werden ingebracht. Tot drie keer toe wist ‘t Harde de bal van de lijn te halen op inzetten van Simon van Halm, Jeroen van den Bosch en Gerben Hamer. Hierdoor viel de 3-3 niet en verloor Zalk deze wedstrijd.

Gezien het spelbeeld was een ieder het er wel over eens dat een gelijkspel minimaal terecht was geweest. Volgende week treedt Zalk om half 3 in eigen huis aan tegen ‘s Heerenbroek. De ploeg van trainer Gerrit Hamer zal er dan alles aan doen om dan wel de 3 punten te pakken. Tot dan!