Datum

10 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Technisch directeur voetbalzaken S.V.Zalk, hierna te noemen als directeurtje, heeft een droom. Een mooie droom. De droom, om onder de leiding van directeurtje van S.V.Zalk een club te maken waar men het over heeft in de regio, de provincie, het land. Om aan het einde van dit seizoen kampioen te worden met alle drie de senioren elftallen. Directeurtje heeft er in elk geval alles aan gedaan om zijn droom werkelijkheid te laten worden. Directeurtje heeft gezorgd dat alle senioren elftallen speler genoeg hebben. Over de kwaliteit ervan kun je twisten maar op zaterdagen hebben we tegenwoordig “een luxe probleem”, niet spelers schrapen maar spelers thuis laten, liefhebbers teleurstellen. Maar de eerste scheurtjes komen al in de droom van directeurtje. De eerste competitie ronde ging het prima. Drie elftallen gespeeld, alle drie gewonnen. De tweede competitie ronde hetzelfde. De derde ronde het eerste barstje al in de droom van directeurtje, een gelijkspel bij S.V.Zalk 1. Niks aan de hand volgens directeurtje, kan gebeuren. In de vierde ronde zelfs een dikke barst in de droom van directeurtje. Ut Tweede, zoals ze zichzelf noemen, verliest. En dat terwijl de tegenstander van Ut Tweede geen enkele geheimen heeft voor hen, lees elders de voorbeschouwing op de website. Nee, de tegenstander heeft geen geheimen, Ut Tweede zelf wel. Wie is hun strafschoppenspecialtist? Bij een 3-3 stand een penalty hoog over schieten? Jammer. Het rommelt sowieso in Ut Tweede. Er gaat een enquête rond binnen Ut Tweede. Ik zal u alle details besparen. Of toch niet? Nee, hierbij de details. Het gaat over wisselbeleid. Spelers van S.V.Zalk 1 moeten spelen en 4-6 beste spelers van Ut Tweede ook. De minste zitten op de bank met de kans dat ze 70 minuten op de bank zitten. Wat een onzin! Het is maar een hobby maak het niet groter dan het is. Gewoon iedereen lekker laten ballen. Met rust alle wissels erin, klaar. Het gaat over de spelers die naar S.V.Zalk 3 moeten. De 4-6 besten en keeper gaan niet mee naar S.V.Zalk 3 en de rest op wisselbeurt of de 4 minsten gaan met S.V.Zalk 3 mee. Wat een onzin! Wat maakt ons het uit. Alle speler die bij ons komen bloeien toch wel op. Dan mag je nog de 4 beste spelers en 4 minste spelers noteren. Je mag je favoriete positie noteren met tussen haakje, kan niet beloven dat je daar gaat spelen. Ik hoop dat iedereen keeper opschrijft. Dan nog de vraag of je twee keer wil trainen. Ook S.V.Zalk 1 weet weer niet te winnen in speelronde vier dus zijn de ogen van directeurje gericht op S.V.Zalk 3. Maar wij moesten tegen de koploper. Wij hebben dan wel alles gewonnen maar Dieze West 2 wint alles nog dikker. 27 voor en 2 tegen. Nu hadden wij toevallig vorige week onze tegenstander al gezien. Ik had nog wat inside information ingewonnen maar dat was eigenlijk wat wij al gezien hadden. Allemaal snelle en/of behendige jongens. En laat nu net de enige snelheid die wij van directeurtje gekregen hebben een week op vakantie zijn. Wij moesten vandaag dus wel uit een ander vaatje tappen dan de afgelopen weken en daar begonenn wij niet mee. Na 40 seconden stond het 0-1. Een van de snelle en behendige jongens werd niet door ons aangepakt en vanaf een meter of elf/twaalf schoot hij de bal binnen. Nu wisten we dat we aan de bak moesten. De keeper van Dieze West stond al te schreeuwen: en dat is eeeeeen. Maar wij stroopten de mouwen op en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Sander, volgens ons de minste speler van Ut Tweede, schoot raak op aangeven van Aart. Eggie, onze beste speler die op de bank zat, schreeuwde vanaf de bank: en dat is eeeen – eeeen. Nu betrokken wij onze verdedigende stellingen en lieten Dieze West het spel maken en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Na twintig minuten kwam Dieze West weer op voorsprong. Een handsbal van Dieze West werd over het hoofd gezien door de scheidsrechter, ja wij hadden weer een uit fluiter, en de kleine overtreding van Jan Dirk in het strafschop gebied wel. En aangezien Ralf geen penalty pakker is stonden wij 1-2 achter. Na een goed half uur werd het zelfs 1-3. Nu moesten wij echt aan de bak want anders konden wij wel eens op een dikke nederlaag getrakteerd worden. Gelukkig liet de aansluitingstreffer niet lang op zich wachten. Binnen twee minuten maakte Martijn, die tot dan toe nog geen bal goed geraakt had, er met een schot vanaf de zestien 2-3 van. Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de rust wou de minste speler van Ut Tweede er graag uit. Vrouw en kind niet fit dan moet je inderdaad naar huis. Het is maar voetbal. Twee minuten na rust kwamen wij op 3-3. Een vrije trap werd door Aart in de verre hoek geschoten. De muur mocht niet springen van de keeper en gelukkig deed hij zelf ook niks. Hierna hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Dieze West aanvallen en wij verdedigen en als we in balbezit waren zo snel mogelijk de spitsen proberen te bereiken. Na 70 minuten kwamen wij op voorsprong. Mocht u zaterdagmiddag rond de klok van 4 uur iets vreemds voorbij hebben zien vliegen dan was dit Gerjan. Hij kopte een door Gerrit van P genomen vrij trap binnen. Hij juichte hierna alsof hij de Champions League zojuist had beslist. Met twee gestrekte armen steeg hij nog net niet op. Nu moesten wij deze voorsprong nog 20 minuten zien vast te houden. Met kunst en vliegwerk en af en toe wat ouderwets tijdrekken wisten we dit te doen tot de 90ste minuut op het bord stond. Affluiten zou je zeggen. Ow nee, we hadden een uit fluiter. Hij liet nog even doorspelen. Dieze West werd nog heel gevaarlijk. Lange bal naar voren, affluiten. Nee we gaan nog even door. Dieze West weer gevaarlijk, weer lange bal naar voeren, afsluiten? Nee doorgaan. Dieze West nogmaals gevaarlijk. Lange bal naar voren waarbij Martijn gelijk schreeuwde dat de bal voor ons was. Een ingooi voor S.V.Zalk. Dieze West was het hier niet mee eens en liep de scheidsrechter bijna onderste boven en uiteindelijk floot hij dan maar af. Gewoon na 90 minuten afluiten man. Doet elke andere club behalve bij S.V.Zalk. Daar maken we zelfs de blessuretijd af om de boel eventueel nog lekker uit de klauwen te laten lopen. Maar gelukkig liep het goed af dit keer. Een zwaar bevochten overwinning. Maar wel een lekkere overwinning. Het bleef dan ook nog lang onrustig in de horeca waar directeurtje zich gelijk bij ons melde. Normaal zien wij directeurtje niet maar nu wij het enige elftal zijn met de volle winst wist directeurtje ons wel te vinden. Gerjan vierde zijn winnende treffer nog lang en werd dan ook als laatste nog in de horeca gesignaleerd. Gelukkig sluit deze om 10 uur en kon hij op tijd naar huis. Volgende week zijn wij vrij en dus kunnen wij twee weken genieten van onze koppositie. Die wij dan weer zullen moeten verdedigen tegen SVI 10 die dan op bezoek zal komen op sportpark “an de Steege”. Als premier Mark Rutte aanstaande dinsdag geen roet in het eten gooit. Ik begrijp dat heel veel clubs de competitie ook willen stoppen maar dat zullen de “directeurtjes” wel zijn die kijken alleen naar geld. Ik, ik denk wij, zijn liefhebbers. Lekker op zaterdagmiddag een balletje trappen met de jongen en een kleintje pils na die tijd. Lekker man. Hopelijk tot over twee weken.