Scheidsrechter

Jan Wim Ruitenberg

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk mogen we weer. Na de uitmuntende start van vorig seizoen die abrupt ten einde kwam kunnen we weer voetballen. Trainen al een tijdje en sinds begin juli ook weer wedstrijden. Het enthousiasme spat er bij sommigen al af vanaf de eerste training. Lekker partijtjes doen om niks.  Komen de wedstrijden in zicht geen spoor meer van hen te bekennen. Net als vorige seizoen beginnen we met twee oefenwedstrijden voor aanvang van het bekerprogramma. Eerste oefenwedstrijd tegen VSW 3 met in de gelederen voormalig eerste speler Wietse Walinga. Voor sommigen beter bekend als de Zwolse babbelaar. Gezien zijn postuur paste hij beter in onze selectie dan in die van VSW. Een stel afgetrainde knapen die ook nog een klasse hoger dan ons bleken te voetballen. We moesten dus vol aan de bak. Wat we natuurlijk deden dus stonden we na 1 minuut al op achterstand. Na 4 minuten stonden alweer gelijk. Gerrit een goede voorzet die door Klaas in de verre hoek werd gekopt. Tot aan de drinkpauze, het was zoooo warm, hadden we het lastig. Kregen nog wat goals tegen maar met wat omzettingen en drie frisse jongens van Ut Tweede hadden we het de rest van de eerste helft beter onder controle. Goed druk zetten leverde zelfs nog een goal voor ons op. Robert speelde de bal op Ruben die simpel binnen tikte. Na rust ging het weer gelijk op en kregen nog wel wat mogelijkheden om wat aan de stand te doen maar de meeste kansen werden gemist. Na weer goed druk zetten wisten we nog eenmaal te scoren. Weer dezelfde combinatie als voor rust. Robert stuurde weer Ruben weg die raak schoot. Eindstand 3-5. Uitslag maakt verder niet uit. Gewoon lekker weer voetballen. Volgende week de bijna traditionele oefenwedstrijd tegen Ut Tweede. Uit vorig jaar gewonnen dus mogen we dit jaar eigenlijk niet thuis verliezen. Maar gezien de kwaliteitsinjectie die Ut Tweede heeft gehad kon het wel eens heel lastig worden. Deze wedstrijd vind plaats in het voorprogramma van Zalk 1. Aftrap is om 12:00 uur. Kom dat zien!