Datum

5 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde S.V. Zalk de uitwedstrijd tegen Noord Veluwe Boys in Hattemerbroek. Een paar weken geleden won Zalk in de thuiswedstrijd vrij eenvoudig met 2-0. Dit was vandaag wel anders. Het team van Gerrit Hamer speelde een matige partij tegen een fanatiek Noord Veluwe Boys.

Jeremy van Dijk was nog afwezig wegens zijn vorige week opgelopen blessure in de wedstrijd tegen VSW. Shaan Tasneem stond rechterspits.

Na een aftastend begin van beide ploegen, was het Zalk dat iets beter voor de dag kwam. In de 10e minuut werd een afstandsschot van Michel Hamer van richting veranderd en de bal ging naast het doel van NVB. In de 18e minuut was het dezelfde Michel Hamer die vanaf links weer op het doel schot. De bal kwam echter bij de rechter cornervlag terecht.
De eerste 20 minuten was het spel van beide teams beslist niet sprankelend te noemen. Zalk kon geen stempel op de wedstrijd drukken en in deze fase van de wedstrijd werd er door de geel/zwarten slecht gespeeld. De tweede bal was vaak voor de spelers van NVB. Met name op het middenveld gaf Zalk teveel ruimte. Aanvoerder Jeroen van den Bosch liet zich vaak terugvallen net voor de eigen verdediging, daardoor kwam men op het middenveld vaak een mannetje te kort. Toch zou Zalk in de 21e minuut op een 1-0 voorsprong komen. Een diepe bal van Michel Hamer gaf Shaan Tasneem vrije doorgang richting het doel van NVB. Net voordat hij wilde schieten werd hij door een verdediger onderuit getikt in het strafschopgebied. De scheidsrechter, die het spel vaak van te grote afstand bekeek, gaf een terechte penalty. Topscorer Aart Schreuder, die al een aantal wedstrijden niet tot scoren kwam, schoot de strafschop feilloos raak. Direct hierna mocht NVB een vrij trap nemen net buiten het strafschopgebied van Zalk. Robin Fuchten schoot de bal op de lat, buiten het bereik van doelman Cor Straetemans. Hier komt Zalk goed weg.

Het spel van Zalk blijft matig. Er wordt veel balverlies geleden en ook komen veel ballen niet bij medespelers terecht. In de 33e minuut is Gerben Hamer er op links door. Het lijkt dat hij een voorzet wil geven, maar de bal valt tegen de binnenkant van de rechterpaal en stuitert het doel uit. Jammer voor Zalk, nu blijft de tegenstander nog in een goed resultaat geloven. Na 38 minuten spelen krijgt Zalk nog een grote kans. Michel Hamer zet goed voor vanaf links. De doelman redt in eerste instantie. Aart Schreuder schiet de afvallende bal goed in, maar ook dit keer is de doelman de winnaar en verovert de bal. In de 41e minuut krijgt Zalk weer een kans op de 2-0. De bal wordt kort voor de doellijn tegen de doelman opgeschoten, dus ook deze kans gaat verloren. In deze fase van de wedstrijd had Zalk de deur op slot kunnen gooien. Net voor de pauze is het NVB die doelman Straetemans nog even testen van afstand, maar Cor houdt zijn doel op dit moment nog schoon, en pakt de bal klemvast. Zo breekt de rust aan met 0-1 voor Zalk.

Dezelfde elf spelers beginnen voor Zalk aan de tweede helft. In de 48e minuut schiet Noord Veluwe Boys op het doel de bal gaat echter net naast. De mannen van Gerrit Hamer komen maar moeilijk in hun spel en er breekt weer een slechte fase van de wedstrijd aan waarin geen spectaculaire momenten te melden zijn. In de 70e minuut volgt nog weer een hard schot van Michel Hamer, de doelman van NVB stompt de bal het veld weer in. Nu krijgt NVB iets meer het overwicht zonder dat dit tot gevaar voor het Zalker doel leidt. Zalk moet gewaarschuwd zijn, maar helaas niets is minder waar. Na een aantal slordigheden achterin kan de spits van NVB de bal via de handen van de doelman van Zalk raak koppen en brengt hij de stand op 1-1. En na nog een aantal speldenprikken van beide kanten eindigt de wedstrijd in een gelijkspel. Eigenlijk over de hele wedstrijd gezien wel een terechte stand. Jammer voor S.V. Zalk. Men had door het gelijke spel van VSW bij Kampen nog verder afstand kunnen nemen van de nummer twee op de ranglijst.

Er waren in Hattemerbroek ongeveer 275 toeschouwers aanwezig op een zonovergoten sportpark de Kuule. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft het toch nog wel spannend de zes punten voorsprong voor Zalk staat er nog steeds. Maar komende zaterdag 12 mei moet Zalk uit spelen bij VV Kampen. Dit team is nog vol in de race voor een periodetitel en zal er alles aan gelegen zijn om van Zalk te winnen. Ook omdat Zalk de thuiswedstrijd vorig jaar met 5-0 wist te winnen, heeft Kampen nog wat goed te maken. Wil Zalk zaterdag een grote stap naar het kampioenschap maken zal het anders moeten spelen dan tegen Noord Veluwe Boys, maar dit weten de spelers zelf natuurlijk ook wel. Mannen doe waar jullie kracht ligt en probeer vol overtuiging de strijd aan te gaan dan is er zeker een goed resultaat mogelijk. Veel succes komende zaterdag!

Tot ziens in Kampen waar de wedstrijd om 17.00 uur van start zal gaan.