Datum

27 januari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een extra lange winterstop, die voor Zalk al begon op 25 november 2017, doordat er een drietal wedstrijden op rij werden afgelast door de weersomstandigheden, begon het team van trainer Gerrit Hamer afgelopen zaterdag weer aan de competitie met direct al een tegenstander van formaat.

S.V. 't Harde werd aan het begin van de competitie gezien als een van de titelkandidaten, maar ze lieten direct al veel punten liggen. Echter de laatste zes wedstrijden werden allemaal met winst afgesloten, dus Zalk kon zich opmaken voor een pittige wedstrijd en dat werd het ook!

S.V. Zalk begon met dezelfde basiself als waarmee men ook in november was geëindigd. Tevens waren de geblesseerde spelers allemaal weer fit en inzetbaar. De eerste minuten van de wedstrijd begonnen beide teams wat afwachtend, met het meeste balbezit voor 't Harde.

In de 8e minuut het eerste gevaarlijke moment op het doel van S.V. Zalk maar doelman Cor Straetemans was, zoals zo vaak deze competitie, goed bij de les en redt op een afstandsschot. Na 10 minuten de eerste doelpoging van Zalk, spits Aart Schreuder schoot van grote afstand op het doel van 't Harde, de bal vloog hoog over. Vanaf dat moment begint Zalk weer druk te zetten op de tegenstander en gaan ze voor iedere bal. Hier heeft de tegenstander zichtbaar moeite mee en Zalk komt regelmatig gevaarlijk voor het doel van 't Harde. In de 15e minuut weet de doelman van 't Harde aanvoerder Van den Bosch nog van scoren af te houden met een goede redding. Na 17 minuten kon één van de snelle buitenspelers van 't Harde gevaarlijk worden na een onoplettendheid in de defensie van Zalk, zijn schot gaat echter over het doel.

In de 23e minuut komt Zalk na een vlot lopende aanval op 1-0. Michel Hamer zet vanaf rechts goed voor en bij de tweede paal staat Jeroen van den Bosch, die de bal fraai aanneemt. Zijn schot wordt half weggewerkt door de doelman van 't Harde, daarna is het voor Aart Schreuder een koud kunstje om de bal in het doel te tikken.

In de 25e minuut komt de bal na een voorzet van rechts hoog voor het doel van Zalk, keeper Straetemans springt mee met de aanvoerder van 't Harde en laat de bal los. Hij herstelt zich snel en pakt de bal alsnog klemvast, maar raakt hierbij Van der Worp. Iedereen met een groen wit hart schreeuwt om een strafschop, maar de scheidsrechter wil hier niets van weten en laat gewoon doorspelen. Na 27 minuten spelen geeft de scheidsrechter geel aan Zalk aan speler Stefan van Ommen, die volgens hem een overtreding zou hebben gemaakt. Hier was echter weinig aan de hand, dus onterecht geel. In de 33e minuut probeert Jeroen van den Bosch vanaf 40 meter de doelman van 't Harde te verrassen, deze let echter goed op en hij vangt de bal eenvoudig op. Weer een minuut later begaat Lars van der Worp een stevige overtreding en hij krijgt terecht een gele kaart. De vrije trap die 't Harde mag nemen levert geen gevaar op voor Zalk. Na 35 minuten spelen weer een fraaie aanval van Zalk. Schreuder geeft een schitterende pass op Shaan Tasneem. Deze kan de bal niet goed aannemen en zo gaat er weer een kans verloren. En zo golft het spel op en neer en blijft de wedstrijd heel boeiend.
In de 37e minuut probeert Aart Schreuder het weer, zijn schot wordt door de doelman van Zalk naast getikt. Weer een minuut later geeft dezelfde Schreuder een voorzet vanaf links, precies op het hoofd van Michel Hamer, deze kopt echter in kansrijke positie naast. Direct hierna volgt er een mooie aanval van 't Harde, waarnaar de bal op de lat buiten bereik van doelman Straetemans beland. Geluk voor Zalk. Vlak voor het rustsignaal krijgt Aart Schreuder een forse schop op zijn enkel, gele kaart voor een speler van 't Harde. Schreuder kan nog verder spelen.

Zo breekt de rust aan met een 1-0 stand. Zalk had eigenlijk al op een grotere voorsprong kunnen en moeten staan. Na de thee komt Zalk ongewijzigd binnen de lijnen.

't Harde probeert direct de bakens te verzetten, maar de mannen van S.V. Zalk blijven geconcentreerd spelen en geven bijna niets weg. Toch volgt er in de 50e minuut een schot op het doel van Zalk, maar de doelman redt weer goed. Na 53 minuten spelen is het weer Jeroen van den Bosch die schitterend in schiet, maar de doelman van 't Harde redt weer prima. In de 56e minuut volgt er weer een gele kaart, ditmaal voor de aanvoerder van Zalk, voor het weggooien van de bal. Na 60 minuten spelen komt S.V. Zalk op 2-0. Na goed doorzetten van Jeroen van den Bosch, die zijn schot eerst gekeerd ziet door de doelman van T Harde, maar de bal daarna van dichtbij in schiet. Maar de vreugde voor Zalk is van korte duur, want direct na de aftrap scoort de gevaarlijk Henk Elskamp de 2-1, nadat hij Hendri Vinke op het verkeerde been heeft gezet. In de 66e minuut volgen twee wissels bij Zalk. Spits Schreuder heeft teveel last van zijn enkel en wordt gewisseld voor Sander Vinke. Jeremy van Dijk komt in het veld voor Michel Hamer.

Na 69 minuten spelen krijgt 't Harde nog weer een kans, maar dit afstandsschot wordt weer goed gepakt door Cor Straetemans. In dezelfde minuut krijgt Jeremy van Dijk terecht geel voor een forse overtreding op het middenveld. Na 72 minuten lijkt de beslissing te vallen, Gerben Hamer gaat er op links vandoor en tikt de bal met rechts schitterend binnen 3-1. Maar ook nu is de vreugde weer van korte duur, omdat in de 74e minuut de scheidsrechter een strafschop geeft aan 't Harde. Op de achterlijn blokt Hendri Vinke de bal en is er lichtelijk contact met een aanvaller van 't Harde. Dit leek mij zeker geen penalty, alleen ik had het niet voor het zeggen, dus mocht van den Brink 't Harde op 3-2 brengen.

Direct na de aftrap ontstaat er een opstootje tussen een speler van 't Harde en Shaan Tasneem. De speler van Zalk maakt een beweging met zijn hoofd, maar raakt de speler van 't Harde absoluut niet, maar de Hardenees gaat als een stervende zwaan naar de grond en de scheidsrechter geeft Tasneem de rode kaart. Een fikse tegenvaller voor Zalk, die met 10 man verder moeten spelen. Daarna komt Zalk nagenoeg niet meer over de middenlijn en probeert 't Harde de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een aantal afstandsschoten komen ze niet. Mede omdat de verdediging van Zalk goed blijft spelen en nog steeds blijven alle spelers jagen op de bal en wordt 't Harde weinig ruimte gegeven.

In de 77e minuut de laatste wissel bij Zalk, Stefan van Ommen wordt vervangen door Roel Vinke. Na 78 minuten de zoveelste gele kaart voor Zalk, deze is voor Hendri Vinke. Hij tikt de bal met een sliding buiten het veld, maar de scheidsrechter meent ook hier weer een overtreding te zien. De scheidsrechter houdt het na 92 minuten voor gezien en fluit af voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een zwaarbevochten zege voor S.V. Zalk. Maar naar mijn mening zeker niet onverdiend, omdat de mannen van Gerrit Hamer de hele wedstrijd vol inzet hebben gestreden.

Mannen, ga zo door! Dan kunnen we nog meer mooie resultaten gaan zien!

De komende zaterdag gaat Zalk op bezoek bij Storica in Zwolle, de wedstrijd begint om 14.30 uur.