S.V. ZALK WINT VAN SEH EN PAKT HET KAMPIOENSCHAP

Datum

19 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag trad het team van Zalk aan voor de thuiswedstrijd tegen SEH uit Heerde. Na de ontluisterende nederlaag van vorige week in en tegen Kampen was het oppassen geblazen voor de manschappen van trainer Gerrit Hamer. De voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan bedroeg nog maar drie punten op VSW. Er mocht zeker niet verloren worden van SEH. Het team uit Heerde draait de laatste tijd redelijk goed en zou zich niet maar zo gewonnen geven.

Zalk begon met dezelfde elf als vorige week in Kampen. Michel Hamer was wel basisspeler, maar hij begon niet fit aan de wedstrijd.

In de 1e minuut van de wedstrijd een mooie aanval van Zalk over meerdere schijven. Hier komt geen doelpunt uit voort. Maar zoals al gezegd, SEH probeert voor de winst te gaan in Zalk, en begint fanatiek aan de wedstrijd. Na 3 minuten de eerste aanval van de mannen uit Heerde. Dat resulteert in een schot op het doel van Cor Straetemans. Een verdediger van Zalk raakte de bal nog aan en deze gaat over de achterlijn. Uit de hoekschop wordt de bal over het doel van Zalk geschoten.
Zalk probeert het heft in handen te nemen. Dit lukt in het begin van de wedstrijd niet. SEH heeft het betere van het spel, zonder dat het tot grote kansen komt. De eerste 20 minuten is het spel van Zalk nog niet goed, maar toch komt er een geweldige kans om de score te openen. De mee naar voren gekomen Emiel Post wordt gevloerd in het strafschopgebied van SEH en de scheidsrechter geeft een terechte penalty. Topscorer Aart Schreuder posteert zich achter de bal, maar voor het eerst dit seizoen krijgt hij de bal niet tussen de palen. De doelman stopt de strafschop.
In de 25e minuut komt Zalk goed weg. Uit een hoekschop vanaf rechts kan doelman Straetemans de bal net voor een aanvaller van SEH wegslaan en zo blijft het 0-0.
Het spel golft over en weer en beide teams krijgen niet echt kansen om te scoren. In de 29e minuut volgt er een actie van Michel Hamer op links. Zijn schot gaat via de doelman over de achterlijn. SEH krijgt veel corners te nemen, deze zorgen niet voor gevaar. Alleen in de 31e minuut valt een uit een hoekschop genomen bal voor de voeten van de linkerspits van SEH. Deze schiet in kansrijke positie de bal naast het doel van Zalk.
In de 34e minuut krijgt aanvoerder Jeroen van den Bosch de bal op het middenveld. Hij bedenkt zich geen moment en met een schitterende trap verdwijnt de bal richting het doel van SEH waar de doelman te ver voor zijn doel staat. De bal stuitert helaas voor Zalk via de onderkant van de lat het veld weer in. Dit was een geweldig doelpunt geweest, maar helaas blijft het 0-0.
Zalk krijgt de overhand en begint gevaarlijker te worden. In de 39e minuut een mooie dieptepass van Michel Hamer op Shaan Tasneem. Hij schiet de bal echter over het doel van SEH. In de laatste minuut van de eerste helft zal Zalk nog een kans krijgen. Michel Hamer, die is uitgeweken naar rechts, draait met de bal aan de voet goed naar binnen en schiet op het doel. De doelman van SEH kan de bal net naast tikken. Zo breekt de ruststand aan zoals men begon: 0-0.

Zalk probeert direct na de thee een treffer te forceren en men gaat het gaspedaal iets verder in trappen. Er wordt gejaagd op de Heerdenaren zodra deze in balbezit komen. Ook probeert men de bal rond te laten gaan. Dit lukt redelijk en SEH heeft het in deze fase moeilijk. In de 62e minuut schiet Michel Hamer nog maar weer eens op het doel van SEH, de doelman pakt de bal klem vast. Na 66 minuten spelen probeert SEH het weer. Een schot net buiten het strafschopgebied van Zalk gaat hoog over het doel van Zalk. In de 70e minuut komt Zalk weer. Een hoge voorzet van links valt voor de voeten van de meegekomen Hendri Vinke. Hij kan zijn voet net niet goed tegen de bal zetten en de doelman redt weer. Zalk voert de druk op. Een minuut later komt er weer een hoge voorzet, nu vanaf links, voor het doel van SEH. Gerben Hamer kopt de bal fraai in: 1-0 voor Zalk.
In deze fase van de wedstrijd zeker niet onverdiend, al denkt de trainer van SEH er heel anders over. Hij laat de scheidsrechter met luide stem steeds maar weer horen dat de beste man het verkeerd ziet. Als er vandaag een prijs was wie het hardst kon schreeuwen had deze man hem zeker verdiend.

SEH ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er helaas. In de 79e minuut valt een hoge bal vanaf de rechterkant bij Zalk zomaar in de kruising. Onhoudbaar voor Cor Straetemans en zo is de stand weer gelijk: 1-1.

Zalk geeft niet op en blijft geloven in de overwinning. De spelers werken zich een slag in de rondte om weer op voorsprong te komen en dat zal lukken. In de 83e minuut kopt Gerben Hamer schitterend binnen na een hoekschop vanaf links: 2-1 voor Zalk.

Nu is het verzet van SEH gebroken en krijgen de spitsen van Zalk veel ruimte. Dit resulteert ook nog in de 3-1. Sander Vinke, die de geblesseerde Michel Hamer is komen vervangen, is na een prima actie niet zelfzuchtig vanaf rechts en geeft hij de bal breed op Aart Schreuder. Deze kan de bal in een leeg doel schuiven. Roel Vinke komt nog in het veld voor de lichtgeblesseerde Lars van der Worp. Maar in de stand komt geen verandering meer en zo wint Zalk met 3-1 van SEH.

En dan is het wachten begonnen. VSW speelt tegen 's Heerenbroek en stond kort voor het einde op 1-1. Zal het 's Heerenbroek weer lukken om punten te pakken tegen VSW? Jawel, het blijft bij 1-1, dus Zalk kan feest gaan vieren. Het kampioenschap is binnen. Met nog één wedstrijd te gaan, staat Zalk  vijf punten voor op VSW en is niet meer in te halen.

Vandaag moeten we het team van Gerrit Hamer een groot compliment maken. Na de kansloze nederlaag van vorige week in en tegen Kampen heeft men toch kans gezien om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. En was het team zeer gemotiveerd en gretig om vandaag een goed resultaat neer te zetten. Dit is gelukt en S.V. Zalk is de terechte kampioen van de 4e klasse C!!!

Volgende week de laatste competitiewedstrijd uit tegen HTC in Zwolle.