21 september 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 21 september stond de start van de competitie op het programma voor het eerste elftal van SV Zalk. Zalk mocht in Windesheim aantreden tegen VSW en deed dat in de volgende opstelling: Berry Wagterveld, Ramin Ezzat, Ruben van der Veer, Sander Kuiper, Hendri Vinke; Emiel Post, Jeroen van den Bosch, Gerben Hamer; Shaan Tasneem, Simon van Halm en Michel Hamer. Op de bank zaten Jesper Esselink, Sander Held en Jeremy van Dijk.

De eerste helft had Zalk weinig in te brengen. VSW was gretiger en had daardoor het betere van het spel. Dat resulteerde ook in de 1-0 voor de ploeg uit Windesheim. Een lage voorzet werd binnen getikt door Maikel Frijlink. VSW kon nog een aantal keren gevaarlijk werden, maar de score werd niet uitgebreid. Zalk had slechts een paar gevaarlijke momenten. Nadat Shaan Tasneem onderuit werd gehaald op een meter of 20 van het doel, schoot Jeroen van den Bosch een vrije trap net naast. Vlak voor rust werd Michel Hamer gevloerd in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter floot tot verbazing van Zalk niet voor een penalty. Zo gingen beide ploegen rusten met een 1-0 tussenstand in het voordeel van VSW.

Na rust kwam Zalk iets beter in het spel, maar het niveau van vorige week tegen Elspeet werd  duidelijk niet gehaald. Na een uur spelen kwam Jeremy van Dijk in het veld voor Simon van Halm. VSW bleef echter gevaarlijk en maakte kort na de wissel ook de 2-0. Opnieuw was het Maikel Frijlink die een voorzet binnen kon tikken.

Zalk ging op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg een vrije trap die goed genomen werd door Jeroen van den Bosch. Waar de bal het doel in leek te gaan, wist de keeper van VSW met een reflex de bal nog te keren. Nadat Sander Held en Jesper Esselink in het veld waren gekomen voor Shaan Tasneem en Ramin Ezzat, kwam Zalk in de 84e minuut alsnog op 2-1. Jeroen van den Bosch zette Michel Hamer met een steekpass alleen voor de keeper. Zijn eerste inzet werd gekeerd door de keeper, maar in tweede instantie legde Michel de bal af op de inlopende Sander Held. Hij kon de bal in het doel schieten, waardoor Zalk met nog een aantal minuten te gaan op jacht kon naar de gelijkmaker. Grote kansen werden er echter niet meer gecreëerd, waardoor Zalk de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 met 2-1 verloor van VSW.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen voor de ploeg van trainer Gerrit Hamer. Op het eigen Sportpark An de Steege komt CSV ‘28 op bezoek. Tot dan!